Trijnie Wubbolt

Pakje Kunst

Stap binnen in de boeiende wereld van Pakje Kunst, een lokaal initiatief dat kunstenaars in de schijnwerpers zet via oude sigarettenautomaten. Voor slechts €4 trek je een kunstwerk ter grootte van een pakje sigaretten.

Wat is Pakje Kunst?

Pakje Kunst is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio. Zo krijgt de koper toegang tot het kunstaanbod in de regio.

De kunstwerken zijn ter grootte van een pakje sigaretten en trek je uit oude mechanische sigarettenautomaten voor slechts €4. Deelnemende kunstenaars ontvangen hiervan €3. In een doosje kan je iedere kunstvorm tegenkomen.

Je trekt een Pakje Kunst uit nieuwsgierigheid, als cadeau voor een vriend(in), als iets extra’s bij een bos bloemen of fles wijn, als iets bijzonders, als verzamelobject, noem maar op.

Waarom ik meedoe met Pakje Kunst?

Eigenlijk om dezelfde reden dat ik een aantal jaren geleden de kunstwinkel heb opgericht samen met een aantal andere kunstenaars. Ons motto was Kunst met een grote K en een kleine k, oftewel Kunst en kunst. Ik ben van mening dat kunst een universele ervaring is die voor iedereen toegankelijk moet zijn, los van financiële mogelijkheden. Kunst heeft de kracht om te inspireren, te verbinden en de menselijke ervaring te verrijken. Wanneer kunst beperkt blijft tot degenen met een welgevulde portemonnee, ontstaat er een onrechtvaardige barrière die de mogelijkheid tot culturele verrijking beperkt. Ik pleit daarom voor inclusieve initiatieven die kunst voor een breder publiek toegankelijk maken, zodat iedereen, ongeacht sociale of economische achtergrond, kan deelnemen aan een rijke en inspirerende wereld.

Waar kan ik een Pakje Kunst kopen?

Automaten van Pakje Kunst zijn geplaatst in boekhandels, theaters en musea verdeeld over heel Nederland. Wil je weten waar jij jouw dichtstbijzijnde automaat kan vinden? Neem hier een kijkje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *